Panie i Panowie,oto pierwszy odcinek nowego programu kulinarnego- GOTUJ Z PUNKIEM! Dziś,na prośbę pewnych nadabnych panien,nauczymy się robić ly sałatkęu z uszkomji! Bieresz: 1)paczkę uszek,ja dałam dwie 2)3 ogóry kiszone 3)jednego ogóra zwykłego 4)2 ząbkiu czosnku 5) śmietanę 6) majonez 7)puszkę kukurydzy 8) puszkę fasoli czerwonej
Pichcisz: 1)gotujesz uszka,przepis zwykle podany na opakowaniu[najlepiej je troszkę posolić jak są w wodzie] 2)odsączasz kukurydzę i fasolę, wrzucasz do miski 3) kroisz ogóra oraz ogóra kiszonego w kosteczkę,a następnie[panie i panowie,to ten zły,długo oczekiwany moment!) WRZUCASZ DO MICHY! 4)ząbki czosnku ścierasz,albo wyciskasz do INNEJ michy 5) do tej michy dodajesz tak 2 łyżki śmietany i 3/4 słoika małego majonezu 6)mieszasz,przyprawiasz trochę solą i pieprzem,mieszasz,mieszasz, mieszasz, mieszasz,mieszasz,mieszasz,mieszasz, mieszasz, mieszasz, mieszasz, mieszasz, mieszasz....i tak aż do usranej śmierci 7) jeżeli uszka są już: a)ugotowane b)odsączone c) zimne (to ważne, bo inaczej sałatka skiśnie i dupa zbita,nie ma co żryć) to wrzucasz je do michy nr1 8) następnie wlewasz sos z michy nr2 i mieszasz,mieszasz,mieszasz,mieszasz,mieszasz,mieszasz.... no wiadomo 9) Teraz sałatka TEORETYCZNIE(podkreślam TEORETYCZNIE) nadaje się do spożycia
indżoj,wyślijcie mi kartkę z odtruwania w szpitalu :D
|